Vilvac 3 boompjes(read more…voor foto’s)Het heeft even geduurd, maar het is zover: Domaine Le Boulac mag zich voortaan ‘Village de Vacances’ noemen. Daarnaast is aan 18 bungalows die voor de verhuur beschikbaar zijn het predicaat ‘Unité de Séjour’ toegekend.

Met de toekenning van deze belangrijke keurmerken heeft de Waalse overheid de hoge kwaliteiten van Domaine Le Boulac nu officieel onderschreven. “En we verwachten dat de andere huisjes die verhuurd worden nu binnen een half jaar ook gekeurd zullen zijn”, vertelt een opgetogen Annemie Verhaert, beheerder van het park. Zij heeft de afgelopen twee jaar hard aan deze kar getrokken. De eerste fraai geëmailleerde schildjes, die de toekenningen symboliseren, sieren inmiddels de gevels van de receptie en bungalows.

De erkenning als Village de Vacances is Le Boulac bepaald niet in de schoot geworpen. Op diverse punten moesten het park en de bungalows de afgelopen jaren een aantal grondige controles en keuringen ondergaan ten aanzien van veiligheid, hygiëne en kwaliteit. Het zwembad, de sport- en speelvoorzieningen, Auberge Le Hibou, de elektriciteit in de huisjes, de aanwezige apparaten enz. alles werd met een kritisch oog bekeken en beoordeeld. Herhaaldelijk moesten zowel de Vereniging van Eigenaren als individuele eigenaren hun portemonnees trekken om een en ander op het verlangde kwaliteitsniveau te kunnen brengen. Maar daar staat nu tegenover dat de Waalse overheid al die inspanningen zal belonen met diverse subsidies, zodat de kwaliteiten van Le Boulac op peil kunnen worden gehouden en waar mogelijk nog verder verbeterd.

Voor vakantieparken hanteert Wallonië eikenboompjes als kwaliteitssymbool en voor vakantiewoningen eikenblaadjes, in aantal variërend van 1 tot 4. “Om voor het hoogste aantal van vier in aanmerking te komen moet je echt op alle punten hoog scoren”, legt Annemie uit. “Met bijvoorbeeld een niet overdekte zwembad kwamen we als park al op voorhand niet in aanmerking voor vier eikenboompjes. Maar we mogen heel trots zijn op onze drie boomkes. Er zijn in heel Wallonië maar twee of drie andere parken die er net zoveel hebben behaald. De rest zit eronder. EeVilvac 3 boompjesn van de belangrijkste punten die tot onze hoge score heeft geleid is natuurlijk de ligging van Le Boulac midden in de alom aanwezige natuur” .

Categories: Uncategorized

Comments are closed.

Twitter updates

RSS not configured

Sponsors